Trukkiakun vesitys

Trukkiakut vaativat säännöllisen vesityksen toimiakseen optimaalisesti. Säännöllinen vesitys ylläpitää akun toimintakykyä ja pidentää sen käyttöikää. Vesitys myös estää omalta osaltaan akun kennojen välisten metallilevyjen korroosiota.

Tämä vesitysohje toimii useimpien nykyaikaisten trukkiakkujen kanssa. Jos olet epävarma oman tai vuokrakoneesi akun vesityksestä, ota meihin yhteyttä.

Lataa ohje ja tulosta se varastoosi tästä

Kuinka usein trukkiakku sitten tulisi vesittää? Täydellistä vastausta on vaikea antaa, sillä niin akku, laturi kuin käyttötapakin vaikuttaa asiaan. Teholaturit tuppaavat haihduttamaan enemmän vettä kuin tavalliset. Hyvänä ohjenuorana voi pitää vesitystä joka kolmannen akun latauskerran jälkeen. Jos trukilla on vain vähän käyttöä (ja vähän latauskertoja), akku kannattaa kuitenkin vesittää vähintään kerran kuukaudessa.

1. Vesitys tulee aina suorittaa täyteen ladatulle akulle. Jos tarvitset ohjeen akun varaamiseen, tutustu varausohjeeseemme tästä linkistä.

2. Aseta vesityskannu noin 3 metrin korkeudelle lattian tasosta (Kuva 1.)

Kuva 1 - Vesitysastia tulee sijoittaa riittävän korkealle, että painovoimainen vesitys toimii halutulla tavalla

2. Kiinnitä vesitysastian letkun pikaliitin akussa olevaan pikaliittimeen (Kuva 2).

Kuva 2 - Vesitysastian letkun pikaliitin

3. Kun akkuvesi alkaa virrata kennoihin, vesityslaitteen letkun virtausmittari alkaa pyöriä. (Kuva 3).

Kuva 3 - Vesityslaitteen virtausmittari

4. Kun virtausmittari on pysähtynyt, vesitys on valmis.

5. Tarkasta, että akun kennojen valkoiset indikaattorit ovat ponnahtaneet yläasentoon (Kuva 4).

Kuva 4 - Akun kennon indikaattori

6. Irrota vesitysjärjestelmän letkun pikaliitin.

Huomioitavaa

Jos akun päällä näkyy vettä, akkuvettä kuluu poikkeuksellisen paljon, akun toimintakyky on selvästi heikentynyt tai akku haisee voimakkaasti, ota yhteyttä huoltoomme.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram